Fra Danske Bank til Intrum for å lede FinTech-satsing

Intrum, Norges største inkassoselskap, har ansatt Knut Anders Wangen, tidligere kommersiell direktør i Danske Bank, for å lede lanseringen og utrullingen av en ny betalingstjeneste.

Norges største inkassoselskap har ansatt Knut Anders Wangen, tidligere kommersiell direktør i Danske Bank, for å lede lanseringen og utrullingen av en ny betalingstjeneste.

Intrum lanserer Inio, en splitter ny FinTech-løsning for betalingstjenester i bedriftsmarkedet fra 1. september. Knut Anders Wangen, som blant annet ledet Mobile Pay-lanseringen i Norge, er hentet inn for å lede utrullingen av dette innovative produktet. Wangen har mer enn 17 års erfaring fra ulike lederroller i Danske Bank-systemet, og har siden 2017 vært kommersiell direktør i Danske Bank Norge til han sluttet i mai i år.

- Banebrytende løsning


- Inio kan bli en banebrytende løsning for mange bedrifter i den tidlige fasen av verdikjeden. Derfor er jeg utrolig glad for at vi nå har fått på plass en kapasitet som Knut Anders både i form av hans erfaring, kompetanse og person til å lede dette framover, sier administrerende direktør i Intrum Norge, Steinar Nielsen.

Inio er et nytt produkt som forenkler og forbedrer bedrifters kundereiser innen hele verdikjeden for kreditthåndtering - fra kjente betalingsløsninger til moderne purretjenester og overgangen til inkasso. Inio vil også bli en plattform for verdiøkende analysetjenester og kan koble sammen ulike partnere i verdikjeden.

- Store muligheter i markedet


- Intrums kunder skaper verdi i veldig mange ulike situasjoner, og vår oppgave er å hjelpe dem med å kapre og få betalt for denne verdien på en smidig måte. Med Inio setter vi kundene våre i sentrum ved å tilby en løsning de kan integrere inn i sine egne kundereiser. Selv om det har vært en rivende utvikling på betalingsområdet de siste ti årene, møter man til stadighet på situasjoner hvor det både er uoversiktlig og krevende å gjøre opp for seg. Jeg er overbevist om at med Intrums markedsposisjon i bunn og lanseringen av Inio på toppen har vi store muligheter i markedet for både gjentakende og mer enkeltstående betalinger, sier Knut Anders Wangen.

Wangen skal også ha ansvaret for strategiske partnerskap i Intrum Norge. Dette innebærer å identifisere nye muligheter, initiere og lede forhandlinger med mulige samarbeidspartnere, samt etablere langsiktige relasjoner som bidrar til vekst i Norge.

Knut Anders Wangen har sin første dag i Intrum 1. september.